Akkerbouw

Sinds 2020 doen wij ook een beetje in kleinschalig akkerbouw. Zo telen we verschillende soorten bietjes, uien, aardappels en verschillende soorten kool. Deze groente verkopen we in onze winkel.

Boer Jan kreeg een aanbod om op een stuk grond in de Wijkermeerpolder akkerbouw te doen. Het was weer een nieuwe uitdaging en boer Jan wilt heel graag naar kringlooplandbouw. Wat hij hiermee wilt bereiken, dat hij het liefst zelf zijn krachtvoer en stro teelt en niet meer afhankelijk zal zijn van voerleveranciers. De mest van onze dieren allemaal op eigen grond kwijt kan en een stukje eigen voedsel in de vorm van aardappelen en groente voor ons zelf en onze winkel telen. Hoe mooi is het om de hele schijf van vijf aan de klant aan te kunnen bieden, wat allemaal van ons eigen land af geteeld of gemaakt kan worden.

Nu zijn we al een tijdje hiermee bezig en zo is “Vers van boer Jan” ontstaan. Eerst als een grapje, maar uiteindelijk een merknaam voor onze groente. Vooral voor de Buurderijen oogst boer Jan het liefste nog de zelfde ochtend (Als het weer het toelaat). Verser kan haast niet.

Bezoekadres:

Bezoekboerderij “White Ranch”
Groenedijk 4
1566 NV Assendelft

Open in Google Maps

Contactgegevens